В окупованому Криму 29 населених пунктів на «режимному водопостачанні» – ЗМІ

В окупованому Криму 29 населених пунктів на «режимному водопостачанні» – ЗМІ

Укрінформ
В окупованому Криму на сьогодні 29 населених пунктів знаходяться на «режимному водопостачанні».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Крим.Реалії.

«Загалом у нас 29 населених пунктів, які у зв'язку з припиненням роботи каптажів або свердловин переведені на режимне водопостачання або підвезення», - цитує Крим.Реалії керівника підконтрольного Росії підприємства «Вода Криму» Володимира Баженова.

Зокрема, в Алуштинському регіоні на режимному водопостачанні знаходяться 12 населених пунктів, у Бахчисарайському районі - 5 населених пунктів, у Білогірському - 6, у Ленінському районі і в Судаку - по одному, в Феодосії - 4.

Найпроблемнішим у питанні водопостачання є село Скалисте Бахчисарайського району, де, за інформацією «влади», рівень води в двох каптажах (спорудах з виведення підземних вод - ред.) впав до 100 кубів за добу, що дозволяє подавати воду лише по 15 хвилин: з 6.00 до 6.15 - вранці і з 11.00 до 11.15 - вдень.

Раніше підприємство «Вода Криму» інформувало, що в Сімферопольському водосховищі за проектного об'єму 36 млн кубометрів залишилося 4,900 кубометрів води, у Партизанському водосховищі з 34 млн кубів проектного об'єму залишилося 5 млн кубів води, в Аянському - з 3,900 млн кубометрів проектного об'єму залишилося лише 300 тисяч кубів води. У зв'язку з цим на підприємстві повідомили, що з підземних джерел, розташованих на захід від Сімферополя, почнуть додатково викачувати до 80 тис. кубометрів води за добу.

Читайте також: Вода в кримських водосховищах продовжує відступати - дослідник

Як повідомлялося, до 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму в прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено. Наразі запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел.

За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел веде до засолення грунту.

Через посуху та обміління водойм з 24 серпня кілька районів Криму і Сімферополь почали отримувати воду за графіками. Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, наголошуючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-