Окупанти урізали Сімферополю подачу води

Окупанти урізали Сімферополю подачу води

Укрінформ
З 17 листопада окупаційна влада в Криму запровадила новий, більш жорсткий, графік водопостачання в Сімферополі.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Крим.Реалії.

«З вівторка, 17 листопада, в Сімферополі запроваджують нові графіки подачі води. Причина - «критичний брак» запасів води у водосховищах», - повідомляє Крим.Реалії.

Цитуючи інформацію Сімферопольської філії підприємства «Вода Криму», видання повідомляє, що згідно з новими графіками подача водопостачання з 17 листопада здійснюється у вівторок, середу, четвер - з 06-00 до 08-00 та з 18-00 до 20-00; у п'ятницю, суботу, неділю - з 18-00 до 22-00.

Читайте також: Україна не забезпечуватиме водою російські бази у Криму – Цимбалюк

За інформацією відомства, графік подачі води визначиться протягом тижня в процесі тестування.

Як повідомлялося, до 2014 року Україна забезпечувала 85% потреб Криму в прісній воді завдяки Північно-Кримському каналу, що з'єднує Дніпро з півостровом. Після окупації Криму Росією постачання води до Криму було припинено. Наразі запаси води на півострові поповнюються з водосховищ і підземних джерел. За заявою кримських екологів, регулярне використання підземних джерел веде до засолення кримського ґрунту.

Через посуху та обміління водойм з 24 серпня кілька районів Криму і Сімферополь почали отримувати воду за графіками.

Моніторингова місія ООН в Україні неодноразово заявляла про необхідність доступу її експертів на територію окупованого півострова, наголошуючи, що Росія несе основну відповідальність за забезпечення водопостачання півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-