Посольство США відреагувало на «почесне консульство» Нікарагуа в окупованому Криму

Посольство США відреагувало на «почесне консульство» Нікарагуа в окупованому Криму

Укрінформ
Відкриття Росію в окупованому Криму «почесного консульства» Нікарагуа є черговою завуальованою спробою виправдати своє порушення міжнародного права.

Як передає Укрінформ, про це заявило у Твітері посольство США в Україні.

«Крим - це Україна. «Почесне консульство» Нікарагуа - це чергова завуальована спроба Росії виправдати своє порушення міжнародного права. Ми закликаємо Росію припинити окупацію та повернути Україні повний контроль над Кримом», - зазначили у диппредставництві.

Як повідомляв Укрінформ, Україна 10 листопада розпочала санкційний процес щодо Нікарагуа через відкриття почесного консульства в окупованому Криму. При цьому посаду почесного консула отримав учасник російської анексії Криму Олег Бєлавєнцев, якого в Україні, за даними ЗМІ, заочно засуджено до 13 років в’язниці за участь в анексії півострова.

Читайте також: BMW на своїх картах позначила Крим «російським» — ЗМІ

У серпні Київ направляв ноту протесту Нікарагуа з приводу відкриття консульства. Тоді країну попередили про можливе запровадження проти неї санкцій.

Нікарагуа - одна з країн, які регулярно не голосують за резолюції ООН, які ініціює Україна, щодо визнання Росії країною-окупантом через анексію Криму.

Верховна Рада офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-