Саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 - Кулеба

Саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 - Кулеба

Укрінформ
Проведення саміту Кримської платформи заплановане на травень 2021 року в Києві.

Про це поінформував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, 5 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні можу офіційно повідомити, що остаточно ухвалене рішення, що саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року. Дуже сподіваємося, що на той момент ситуація з пандемією стабілізується і ми матимемо нагоду успішно провести цей саміт у столиці України ", - сказав Кулеба.

Він поінформував, що ініціатива зі створення Кримської платформи динамічно розвивається.

«Ми ведемо активні консультації з партнерами, інформуємо їх про зміст, формат цієї платформи, як вона працюватиме, отримуємо позитивні відгуки від партнерів і готовність працювати над нашою пропозицією», - запевнив дипломат.

Читайте також: Джапарова обговорила створення Кримської платформи з послом Канади

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 23 вересня представив в ООН концепцію Кримської платформи та запропонував міжнародним партнерам долучитися до цієї ініціативи, щоб об'єднати зусилля для деокупації Криму. Під час саміту Україна-ЄС 6 жовтня Євросоюз принципово підтвердив готовність до такої ініціативи. Зараз Україна проводить погодження цього питання на рівні національних урядів країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-