Окупанти винесли «вироки» ще шістьом кримчанам, які відмовилися служити в армії РФ

Окупанти винесли «вироки» ще шістьом кримчанам, які відмовилися служити в армії РФ

Укрінформ
У жовтні в тимчасово окупованому Криму ще шість осіб отримали «вирок» за відмову служити в російській армії.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Фейсбук Кримської правозахисної групи.

«Кримські «суди» в жовтні 2020 року винесли 6 вироків за ухилення від служби в збройних силах Російської Федерації (ст. 328 КК РФ)», - йдеться у повідомленні.

За даними організації, з шести вироків два були винесені в Центральному районному «суді» Сімферополя («судді» Сергій Деменок і Віктор Можелянський) і по одному в Ленінському районному «суді» Севастополя» («суддя» Анатолій Василенко), у Красногвардійському районному «суді» («суддя» Валентин Шукальський), у Сімферопольському районному «суді» («суддя» Олександр Сердюк) і в Євпаторійському міському «суді» («суддя» Анастасія Дудник).

Також у жовтні Кримська правозахисна група (КПГ) зафіксувала 4 нові кримінальні справи щодо жителів півострова за ст. 328 КК РФ. Санкція цієї статті передбачає покарання від штрафу в розмірі до двохсот тисяч рублів до позбавлення волі на строк до двох років.

Читайте також: Окупанти відправили на військову службу в Росію ще 200 кримчан

За даними КПГ, за весь період окупації українського півострова порушено і передано до суду 145 кримінальних справ проти кримчан, які хотіли уникнути призову в російську армію. Щодо 140 осіб вже винесено вирок, п'ять «справ» перебувають на стадії розгляду.

У КПГ нагадали, що мілітаризація цивільного населення в Криму є однією з основних загроз правам людини. Наразі в Криму, в порушення ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), триває осінній призов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-