У Криму матері та дружини політв'язнів вийшли на одиночні пікети

У Криму матері та дружини політв'язнів вийшли на одиночні пікети

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму матері та дружини політв'язнів із так званої червоногвардійської групи виходять на поодинокі пікети, протестуючи проти звинувачень їхніх рідних у тероризмі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на громадську організацію "Кримська солідарність".

Активісти "Кримської солідарності" інформують, що жінки ведуть трансляції своїх пікетів у Фейсбуці. Так стало відомо, що близько 10 години ранку на одиночний пікет з плакатом "Мій син - не терорист" у селищі Амурське вийшла Зеліха Абхаїрова - мама Арсена Абхаїрова. 10 днів тому в Південному окружному військовому суді державне обвинувачення попросило для нього термін 15 років позбавлення волі.

У Криму матері і дружини політв'язнів вийшли на одиночні пікети / Фото: Кримська солідарність

Близько 11 години дня з'явився прямий ефір на сторінці дружини політв'язня Рустема Емірусеїнова - Зуре Емірусеїнової. Для нього держзвинувачення попросило 18 років позбавлення волі. Мати політв'язня вийшла на автомобільну трасу в районі селища Жовтневе. Жінка простояла лише 3 хвилини, після чого під'їхали співробітники поліції і почали вимагати вимкнути відеотрансляцію у Фейсбуці. Один з чоловіків представився заступником начальника поліції з охорони громадського порядку і зажадав у пікетниці документи. Потім від матері і дружини політв'язня зажадали проїхати до поліцейської дільниці.

"Представники правоохоронних органів вимагають пояснень, чому троє людей стоять з плакатом на трасі. Вони не вважають це одиночним пікетом. Жінки заперечують і кажуть, що скористалися законним правом. У всіх вимагають паспортні дані", - повідомили правозахисники.

На одиночний пікет вийшла також мати політв'язня Ескендера Абдулганієва - Еміне Абдулганієва.

Читайте також: Окупанти судять кримських політв'язнів переважно за двома статтями - правозахисник

Як повідомляв Укрінформ, Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаїрова і Рустема Емірусеїнова було затримано 14 лютого 2019 року в с. Жовтневе Червоногвардійського району. Їх обвинувачують у причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", яка в Росії зарахована до екстремістських. Затримані заявляли, що під час обшуку співробітники ФСБ підкинули в їхні будинки заборонену релігійну літературу.

3 листопада всім фігурантам червоногвардійської групи винесуть остаточний вирок. Прокуратура вимагає для них від 15 до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Фото: Кримська солідарність 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-