Джапарова обговорила створення Кримської платформи з послом Румунії

Джапарова обговорила створення Кримської платформи з послом Румунії

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова обговорили з послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цуркану створення Кримської платформи та взаємодію між країнами в міжнародних організаціях.

Про це йшлося під час зустрічі 20 жовтня, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

"Під час зустрічі Еміне Джапарова поінформувала посла про актуальні для України питання порядку денного у рамках міжнародних організацій, ініціативи української сторони у регіональному та європейському вимірах, а також щодо заходів, які вживатимуться нашою державою на міжнародних майданчиках і з залученням іноземних партнерів з метою збереження у фокусі міжнародної спільноти питання російської агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Джапарова окремо зупинилася на питанні створення Кримської платформи, зазначивши, що її ключовим завданням є подальша консолідація і координація зусиль політики невизнання і деокупації Криму.

Читайте також: Джапарова заявляє, що в окупований Крим переселили вже пів мільйона росіян

Крім того, співрозмовники обговорили шляхи взаємодії у рамках міжнародних організацій, у т.ч. ОБСЄ та ЮНЕСКО, відзначивши розуміння спільних інтересів та важливість конструктивного підходу при розгляді пріоритетних для кожної держави питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-