ЄС схвалить санкції через

ЄС схвалить санкції через "Керченський міст" – журналіст

Укрінформ
Європейський Союз незабаром схвалить введення санкцій проти осіб і компаній, які були причетні до будівництва так званого Керченського мосту.

Як передає Укрінформ, про це у Tвіттері повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Санкції ЄС щодо Білорусі все ще заблоковані, але, принаймні, є певний прогрес, оскільки санкції щодо осіб, відповідальних за будівництво Керченського мосту, і тих, хто несе відповідальність за кібератаки на Бундестаг в 2015 році, будуть схвалені в найближчі тижні", - написав журналіст.

Раніше Йозвяк повідомляв, що ЄС має ввести санкції проти 15 фізичних осіб та низки компаній, які були причетні до будівництва "Керченського мосту".

Посли країн-членів ЄС вже схвалили продовження на 6 місяців санкцій проти 175 фізосіб та 44 компаній у РФ, причетних до підриву територіальної цілісності України.

Читайте також: Євросоюз не визнає легітимність Лукашенка та закликає до нових виборів

Як повідомлялося, будівництво так званого Керченського мосту завдовжки 19 кілометрів від Таманського півострова Краснодарського краю РФ до анексованого Росією Криму розпочалося в лютому 2016 року. При цьому Москва не погоджувала з Києвом обмеження для суден, які заходять в акваторію Азовського моря в українські порти через Керченську протоку.

У лютому 2018 року Київ направив в Постійну палату міжнародного третейського суду в Гаазі меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права, в якому поскаржився, зокрема, на зведення "Керченського мосту", обмеження навігації в протоці та на ту обставину, що міст фактично перекрив доступ великих суден в Азовське море.

23 грудня 2019 року окупанти запустили перший рейсовий потяг із Санкт-Петербурга до Севастополя, який іде по "кримському мосту".

Минулого року Рада ЄС запровадила санкції проти шести російських компаній, які брали участь у будівництві "Керченського мосту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-