Чубаров боротиметься з російською окупаційною судовою системою, аж до ЄСПЛ

Чубаров боротиметься з російською окупаційною судовою системою, аж до ЄСПЛ

Укрінформ
Рефат Чубаров, проти якого 23 липня в так званому Верховному суді Криму почався розгляд по суті кримінальної справи, заявив, що буде боротися з судовою системою РФ "аж до ЄСПЛ".

Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу написав на своїй сторінці у Facebook.

"Ми з адвокатом Полозовим вирішили поборотися з російською окупаційною судовою системою і маємо намір оскаржувати їх незаконні рішення щодо моїх прав, аж до ЄСПЛ", - заявив глава Меджлісу.

За його словами, попри те, що ще на етапі "слідства", а потім і на етапі "судового" розгляду, російські окупанти не дозволили під різними надуманими приводами адвокату Миколі Полозову виступити його захисником і поза його волею надали адвоката за призначенням, "ми продовжуємо дії щодо вступу в захист адвоката Полозова".

Читайте також: В окупованому Криму сьогодні "суди" щодо Джемілєва і Чубарова

Чубаров повідомив, що сьогодні, вже після засідання "суду", у нього відбулася телефонна розмова з адвокатом за призначенням Олександром Осокіним, з яким було досягнуто домовленості про те, що він "не даватиме зі свого боку будь-які коментарі журналістам та іншим зацікавленим сторонам за обставинами справи стосовно мене".

Сам Осокін заявив, що "буде відштовхуватися з невизнання провини підзахисним, хоча і не знайомий з його позицією".

"Заявлене адвокатом не суперечить моїй позиції, але є лише частиною мого ставлення до судилища, затіяного російськими окупантами", - зазначив політик.

Читайте також: Полозову відмовили в допуску як захиснику у "справі Чубарова"

Глава Меджлісу заявив, що виходить з того, що з лютого 2014 року територія Кримського півострова є окупованою, і до такої ситуації застосовується "право збройних конфліктів".

"Відповідно, будь-яке рішення, ухвалене російським окупаційним судом на основі законодавства РФ, яка є державою-окупантом, для мене є незаконним і юридично нікчемним", - заявив Чубаров.

При цьому, наголосив він, "російський окупаційний суд вирішив мене судити за мої законні дії, зроблені мною як громадянином України на українській території, яка на той час ще не зазнала російської окупації".

Читайте також: Меджліс звернувся до світу щодо поїздок Путіна в окупований Крим

Глава Меджлісу особливо зазначив, що однією з причин його участі в "цьому, завідомо незаконному, судовому процесі", є те, що це "єдина легальна можливість отримати доступ до матеріалів, що розглядаються судом".

Як повідомлялося, в березні 2020 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за обвинуваченням в "організації масових заворушень" у Сімферополі 26 лютого 2014 року (ч.1 ст. 212 КК РФ).

17 липня у "Верховному суді Криму" на попередньому слуханні у справі, сфабрикованій проти Чубарова, адвокату Миколі Полозову відмовили в допуску як захиснику. Полозов оскаржив незаконну відмову "судді" Віктора Васильєва в Третьому апеляційному суді загальної юрисдикції РФ, розташованому в м.Сочі.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-