Міністр оборони України закликав до більшого залучення ОБСЄ до теми Криму

Міністр оборони України закликав до більшого залучення ОБСЄ до теми Криму

Укрінформ
Україна очікує більшого залучення Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) до питання тимчасової окупації Росією АР Крим.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Підкреслюючи важливість дотримання фундаментальних принципів – суверенітету, територіальної цілісності та незалежності – я б хотів нагадати вам про питання незаконної окупації українського Криму. Нам потрібно більше залучення ОБСЄ до цього питання", - сказав він.

Очільник оборонного українського відомства висловив переконання, що пов’язані з Кримом санкції "повинні діяти, допоки Росія не поверне Україні контроль над півостровом".

У ході свого виступу Таран також наголосив на тому, що безпекова ситуація на Донбасі, біля кордонів України та у Чорному й Азовському морях "продовжує залишатися напруженою": "Вона характеризується триваючою безпрецедентною мілітаризацією, окупацією суверенних територій України та Грузії та перешкоджанням свободі судноплавства".

Читайте також: Таран в ОБСЄ: Усі великі конфлікти на пострадянському просторі пов’язані з Кремлем

"Ми вважаємо, що потрібно більше уваги та залучення ОБСЄ до цих процесів. Покращений моніторинг ситуації з боку СММ є важливим для надання об'єктивної картини, хай навіть в обмеженому масштабі через постійні обмеження свободи пересування", - заявив очільник МО України.

Читайте також: Чийгоз подякував херсонцям за акцію "Ні краплі води в окупований Крим!"

Як повідомлялося, спланована збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції збройних сил РФ із захоплення частини території України – Кримського півострова. Згодом російські регулярні війська та керовані РФ бойовики окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-