Попереднє слухання

Попереднє слухання "справи Чубарова" у Криму призначили на 17 липня

Укрінформ
"Верховний суд Криму" призначив попереднє слухання у справі, сфабрикованій проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, на п'ятницю, 17 липня.

Про це у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Верховний суд Криму" (контрольований Росією, - ред.) призначив попереднє слухання у справі проти Рефата Чубарова, після самовідводу судді Сергія Погребняка в судовому засіданні 22 червня. Засідання пройде у закритому режимі і призначене на п'ятницю, 17 липня, початок о 10:00", - написав Полозов.

Відомо, що засідання проходитиме під головуванням "судді верховного суду Криму" Віктора Васильєва.

Рефат Чубаров уточнив у Facebook, що російські окупанти не сповістили його "ні про дату, ні про місце проведення запланованого ними судилища". Також на цей час адвокату Миколі Полозову відмовлено вступити в статус його захисника.

Читайте також: "Справа Чубарова": Полозов заявляє про тяганину з розглядом його скарги

Як повідомлялося, 23 березня 2020 року стало відомо, що в Криму Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за "організацію масових заворушень, що супроводжувалися насильством".

Окупаційна влада обвинувачує Чубарова в тому, що навесні 2015 року в ефірі одного з українських телеканалів він закликав "до вчинення екстремістської діяльності проти інтересів Росії" та до деокупації Криму.

Голова Меджлісу пов'язує порушення справи проти нього з планами кримських татар провести акцію "Марш гідності".

Читайте також: Кримський "суд" переніс розгляд "справи Чубарова"

6 грудня 2019 року Чубаров анонсував підготовку і проведення міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ - проти насильства і окупації. Марш гідності". Активісти збиралися пройти до Криму через адміністративний кордон. Попередню дату проведення - 3 травня - було перенесено у зв'язку з карантинними обмеженнями в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-