Кримського татарина під час обшуку змушували зізнатися, що він - член

Кримського татарина під час обшуку змушували зізнатися, що він - член "Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
В окупованому Криму в ході обшуку, що проходив у вівторок, 7 липня, в будинку Еміля Зіядінова, співробітник російського силового відомства запропонував кримському татарину зізнатися в тому, що він є членом партії "Хізб ут-Тахрір" в обмін на те, що йому дадуть менший термін.

Про це у відеокоментарі громадському руху "Кримська солідарність" розповіла дружина Еміля Зіядінова.

"Вже після обшуку моєму чоловікові сказали пройти в кімнату, щоб поговорити і сказали, що я теж можу бути присутньою. Один з тих, хто проводив обшук запропонував моєму чоловікові зізнатися в тому, що він - член партії "Хізб ут-Тахрір". В обмін на це йому термін буде менше, аж до того, що навіть, може бути, він перебуватиме під домашнім арештом. Ми переглянулися, посміхнулися і чоловік відповів, що нічого такого не буде», - розповіла дружина Зіядінова.

За її словами, силовики відразу запропонували віддати телефон, щоб не встигли нікому зателефонувати, проте чоловік відмовився. На запитання що шукають, відповіли - заборонену літературу, що свідчить про приналежність до партії "Хізб ут-Тахрір".

"Сказали - покажіть відразу заборонену літературу, щоб не проводити обшук. Але нам нема чого показувати, у нас вдома - тільки Коран", - повідомила жінка.

Ніхто з тих, хто проводив обшук, включаючи двох понятих, не назвали своїх прізвищ.

Читайте також: Штати стурбовані черговими обшуками РФ в окупованому Криму

Обшук почався з кухні і проходив у всіх кімнатах, нічого забороненого силовики не знайшли. Забрали знайдений телефон чоловіка і ноутбук.

Як повідомляв Укінформ, у вівторок, 7 липня, з ранку в чотирьох районах окупованого Росією Криму почалися обшуки, в результаті яких були затримані сім осіб – Алім Суф'янов, Сейран Хайретдінов і Олександр Сізіков (Бахчисарайський район), Еміль Зіядінов (Красногвардійський район), Ділявер Меметов (Алушта), Ісмет Ібрагімов, Вадим Бектеміров (Сімферопольський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-