Керченський міст щодня нагадує про окупацію Криму - посольство США

Керченський міст щодня нагадує про окупацію Криму - посольство США

Укрінформ
Незаконне будівництво й експлуатація моста через Керченську протоку є щоденним нагадуванням про окупацію Криму і необхідність збереження сильних санкцій проти Росії.

Про це заявило у Twitter Посольство США в Україні.

“Російське несанкціоноване будівництво та продовження використання мосту в Керченській протоці, який перешкоджає навігації в протоці, щодня нагадує нам про незаконне захоплення та окупацію Криму Росією. Це ще одна причина збереження сильних санкцій”, - зазначили у диппредставництві.

Як відомо, Росія 15 травня 2018 року відкрила автомобільний рух Керченським мостом, а 23 грудня 2019 року – залізничний рух.

Читайте також: На окупований Крим та Донбас РФ щороку витрачає близько $5 мільярдів - Резніков

На думку російського економіста Андрія Ілларіонова, конфігурацію та основні параметри моста було навмисне спроєктовано таким чином, щоб створювати максимальні перешкоди свободі судноплавства в Керченській протоці та Азовському морі. Ширина і висота основного прольоту істотно нижче таких у мостів, побудованих у світі в останні десятиліття (включаючи інші мости, зведені на території Росії) — це дозволяє обмежити розмір суден, які могли б заходити в українські порти Азовського моря, а також значною мірою спрощує можливість для ФСБ повністю контролювати та в будь-який час перекривати прохід. Автомобільний міст штучно занижений, щоб невеликі судна не могли пройти під його опорами, і також повинні були йти через основний прохід. Таким чином, ФСБ отримує повний контроль над входом в Азовське море, може в будь-який зручний для себе момент закривати його і використовувати ці можливості для гальмування розвитку економіки східної частини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-