Окупанти в Криму оштрафували імама за

Окупанти в Криму оштрафували імама за "незаконну місіонерську діяльність"

Укрінформ
В окупованому Криму так званий мировий суд міста Алушти оштрафував імама Юсуфа Аширова на 5 000 рублів (близько 2 тисяч гривень) за "незаконну місіонерську діяльність".

Про це повідомляє правозахисна група "Крымская солидарность".

"Визнати Аширова Рустема Серверовича винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 5.26 КоАП РФ", - йдеться в резолютивній частині постанови, копію якої має у своєму розпорядженні Кримська солідарність.

Як вважає адвокат Рустем Кямілєв, адміністративну справу проти його підзахисного порушено "через системний тиск на непідконтрольні Духовному управлінню мусульман Криму автономні релігійні громади".

Читайте також: ФСБ затримала кримського татарина на окупованому півострові

При цьому рішення щодо Аширова "мировий суд" виносив за відсутності адвоката.

"Не зважаючи на те, що ми подали клопотання про відкладення, оскільки я працював в іншому судовому процесі, у Ростові-на-Дону, суд не взяв це до уваги і направив рішення на мою адресу про відмову. Сторона захисту планувала допитати кілька свідків, однак засідання провели без захисника і винесли штраф. Звичайно, ми оскаржуватимемо це рішення", - прокоментував адвокат.

Читайте також: Прокуратура АР Крим скерувала до суду справу судді-зрадника

Нагадаємо: 1 квітня 2020 року "прокуратурою" Алушти було порушено адміністративну справу відносно імама релігійної громади «Алушта» за «незаконну місіонерську діяльність».

2 червня 2020 року в Алуштинському міському "суді" допитали двох свідків — юриста Духовного управління мусульман Криму Ібраїма Каймакіна та імама релігійної громади, яка входить до ДУМК, Ризу Куртаметова. У своїх свідченнях вони виступали як особи, які підтримують адміністративну відповідальність імама Аширова.

Всього на окупованому півострові зафіксовано шість подібних переслідувань стосовно різних релігійних організацій у "мирових судах". За даними Кримської правозахисної групи, на півострові порушено, як мінімум, 78 адміністративних проваджень щодо релігійних організацій та їхніх членів. В рамках цих проваджень винесено штрафи на суму не менше 905 500 рублів (345 222 грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-