Україна піде до суду в Гаазі через переслідування журналістів у Криму

Україна піде до суду в Гаазі через переслідування журналістів у Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини готує повідомлення в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду, в якому будуть відображені факти переслідування журналістів на території окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим.

Зазначається, що у кримінальних провадженнях прокуратури автономії містяться численні факти переслідування журналістів та їх родин, проведення незаконних обшуків, затримань, звинувачень в екстремістській діяльності, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування альтернативних джерел інформації.

Читайте також: Правозахисники заявили в ООН про порушення прав кримчан у місцях неволі

"Понад 20 осіб з числа журналістів, блогерів, працівників українських та іноземних ЗМІ зазнали серйозних порушень своїх прав. Така негативна тенденція продовжується на півострові дотепер, діяльність ЗМІ постійно знаходиться в полі зору окупаційних “правоохоронних органів”", — наголосив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.

За даними громадської організації КримSOS, російська влада почала переслідувати ЗМІ в Криму з перших місяців окупації півострова. Непідконтрольних РФ журналістів, в тому числі і іноземних, не допускали до місць подій, затримували, били, погрожували і забирали апаратуру. У березні 2014 року було повністю відключено мовлення українських каналів в Криму, їх замінили на російські. У квітні того ж року — відключили більшість українських радіостанцій. У червні 2014 року українські канали відключили з кабельних мереж. 1 квітня 2015 року окупанти припинили мовлення на півострові першого кримськотатарського телеканалу ATR, який був змушений перебратися на материкову частину України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-