Військовий омбудсман хоче від окупантів пояснень щодо затримання нашого десантника

Військовий омбудсман хоче від окупантів пояснень щодо затримання нашого десантника

Укрінформ
Уповноважений у справах захисту прав військовослужбовців України Олег Чуйко звернувся до правоохоронних органів Російської Федерації та уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо з’ясування правових підстав затримання громадянина України — десантника Євгена Добринського.

Про це йдеться у повідомленні офісу Омбудсмана України.

"Уповноваженим, за фактом арешту Євгенія Добринського «Київським районним судом міста Сімферополя», спрямовано відповідні листи міністру закордонних справ України, правоохоронним органам Російської Федерації та Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій щодо з’ясування правових підстав затримання громадянина України, процесуального статусу та дотримання його прав під час проведення попереднього слідства, зокрема, права на захист та справедливий суд", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ФСБ підтвердила затримання українського десантника на адмінмежі з Кримом - ЗМІ

Зазначається, що Офісом Омбудсмана було терміново направлено запити до відповідних органів сектору безпеки та оборони.

Також Уповноважений з прав людини ВР Людмила Денісова, на чиєму особистому контролі перебуває це питання, звернулася з проханням до міністра МЗС Дмитра Кулеби забезпечити військовослужбовця ЗСУ Євгенія Добринського відповідною правовою допомогою.

Читайте також: Російські ЗМІ поширюють фейки про зниклого на Чонгарі українського десантника

Як повідомлялося, боєць 95-ї бригади Євген Добринський зник у суботу зранку біля адмінмежі з окупованим Кримом. Неподалік від місця несення служби зниклого військового виявили сліди боротьби.

Через кілька днів у ФСБ Росії заявили, що українського військового було затримано, щодо нього порушено кримінальну справу «про незаконний перетин кордону Росії».

За версією правоохоронців, десантника викрали.

Читайте також: Викраденого у Криму українського військового посадили в СІЗО

Адвокат Іслям Веліляєв готує апеляцію на арешт українського військовослужбовця Євгена Добринського, якого 3 червня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя взяв під варту до 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-