Російські ЗМІ поширюють фейки про зниклого на Чонгарі українського десантника

Російські ЗМІ поширюють фейки про зниклого на Чонгарі українського десантника

Укрінформ
Російські ЗМІ почали публікувати фейки про зниклого на Чонгарі військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, яка спрямована на дискредитацію ЗСУ.

Про це у Facebook повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«Російські пропагандистські ЗМІ публікують фейкову інформацію, що нібито наш військовослужбовець був в стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на території України, тимчасово незаконно окупованій РФ. Це було прогнозовано!», - йдеться у повідомленні.

У командуванні ДШВ наголошують, якби така інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Там вважають, що саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, аби психологічно зламати затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями.

Зазначається, що на відео український десантник виглядає пригніченим. Він говорить заздалегідь підготовлений текст. Не виключено, що військовий перебуває під дією спецпрепаратів.

Читайте також: ФСБ підтвердила затримання українського десантника на адмінмежі з Кримом - ЗМІ

«Ми робимо все, щоб швидше повернути нашого військовослужбовця старшого солдата Євгенія Добринського додому! Десант своїх не залишає!», - додають у командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня приблизно о п’ятій ранку, на адмінкордоні анексованого Росією Криму з Херсонською областю, біля Чонгара, зник військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський, який перебував на одному з військових об’єктів.

СБУ задокументувала факт незаконного затримання молодшого сержанта Держприкордонслужби України представниками ФСБ Росії на адміністративному кордоні з окупованих Кримом. В СБУ стверджують, що російські спецслужби катували українського прикордонника.

Читайте також: На адмінкордоні з окупованим Кримом викрали українського військового

У Військовій службі правопорядку ЗСУ запевнили, що військовий, якого 1 червня знайшли з вогнепальним пораненням на Херсонщині, не є зниклим на Чонгарі військовим 95-ї бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-