У кримській прокуратурі розповіли про справи, в яких фігурує Поклонська

У кримській прокуратурі розповіли про справи, в яких фігурує Поклонська

Укрінформ
Прокуратура Автономної республіки Крим повідомила колишній "прокурорці" анексованого Криму Наталії Поклонській, яка нині є "депутатом" Держдуми Росії за підсумками незаконних виборів, про дві підозри за кількома статтями.

Водночас Поклонська фігурує в низці розслідувань, за якими про підозру їй не повідомляли, повідомили "Крим.Реалії" у пресслужбі прокуратури АРК.

Зокрема, як пояснили у відомстві, Поклонській повідомили по підозру в злочині, передбаченому частиною 1 статті 255 Кримінального кодексу України – "створення злочинної організації". Вказується, що Поклонська та група інших осіб, в тому числі російський голова Криму Сергій Аксьонов та російський спікер парламенту Криму Володимир Константинов, створили злочинну організацію "з метою здійснення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Автономної республіки Крим, а також брали в ній участь".

Читайте також: Нацполіція доповнить підозру Гіркіну у вбивствах українців – Геращенко

Підозру Поклонський також оголосили за частиною 3 статті 146 – «незаконне позбавлення волі та викрадення людини». Йдеться про «справу кримських терористів», за яким у 2014 році в Криму були затримані та потім засуджені в Росії кримчани Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній.

Також Поклонська підозрюється прокуратурою АРК в «порушенні законів та звичаїв війни» – цей злочин передбачає частина 1 статті 438 ККУ.

"У підозрі є два епізоди, які інкримінуються як воєнний злочин. Представляючи окупаційну владу, Поклонська брала участь у забороні Меджлісу кримськотатарського народу, а також причетна до незаконного переслідування учасників мітингу 26 лютого 2014 року", – повідомили у правоохоронному відомстві.

Читайте також: СБУ: інтерв’ю з Поклонською та Гіркіним є ініціативою журналіста Гордона

Поклонська також фігурує в низці українських розслідувань, за якими їй наразі не висувалися підозри. Зокрема, в прокуратурі Криму вказують на участь Поклонської у виборах до Держдуми Росії як кандидатки від анексованого Криму, чим вона "завдала шкоди суверенітету України". Ознаки цього злочину класифікується за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України – "державна зрада".

Читайте також: У прокуратурі АРК розповіли, на якому етапі справа Поклонської

Нагадаємо: Наталія Поклонська — колишній український юрист, яка після окупації Криму у 2014 році перейшла на бік Росії. Указом президента РФ Путіна була призначена "прокурором" окупованого Криму. Згодом була обрана до Державної Думи РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-