Прокуратура АРК відкрила справу щодо неправосудного рішення судді

Прокуратура АРК відкрила справу щодо неправосудного рішення судді

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом винесення суддею неправосудного рішення щодо зняття арешту з судна.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК у Telegram.

"Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за фактом постановлення суддею завідомо неправосудного рішення (ч. 2 ст. 375 КК України). Встановлено, що суддею одного з районних судів м. Одеси 13 травня 2020 року винесене рішення щодо скасування арешту на судно у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску в заповідних зонах Чорного моря біля узбережжя Криму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей суд наклав арешт на судно 16 липня 2018 року за клопотанням прокуратури АРК для забезпечення відшкодування збитків через нелегальний видобуток природних копалин, які, відповідно до висновку експертизи, перевищують 140 млн грн.

Читайте також: У прокуратурі АРК розповіли, на якому етапі справа Поклонської

«Після передислокації органу досудового розслідування – ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі з Одеси до Херсона, напевно знаючи про те, що справа не належить до підсудності районному суду м. Одеси, адвокати власника у березні 2020 року звернулись саме до цього суду», - уточнили у відомстві.

Наголошується, що прокуратура автономії оскаржить незаконне рішення райсуду в Апеляційному суді Одеської області.

Діям судді буде надана відповідна правова оцінка, зазначили у прокуратурі.

Водночас новий власник судна, американська компанія Pilin Fleet Management, LLC, запевняє у законності винесеного рішення про зняття арешту та відсутності будь-яких доказів незаконної діяльності цього судна у водах та на території окупованого Росією Криму.

В компанії повідомили Укрінформу, що залишають за собою право врегулювати ситуацію за допомогою Посольства США в Україні.

Як повідомлялося, у червні 2018 року український суд заарештував російське судно у справі про незаконний видобуток піску в окупованому Росією Криму. За даними слідства, видобуток піску проводився для будівництва моста через Керченську протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-