Денісова провела особисту і онлайн-зустріч з родинами політв'язнів Кремля

Денісова провела особисту і онлайн-зустріч з родинами політв'язнів Кремля

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова провела особисту і онлайн-зустріч з родинами українських політв'язнів, які незаконно утримуються у Російській Федерації та у тимчасово окупованому Криму.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"Провела особисту та онлайн-зустріч з родинами українських політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ та тимчасово окупованого Криму", - написала вона.

За словами Денісової, родини українських політв'язнів, "безумовно, найбільше турбувало, коли їхні рідні будуть вдома".

"Повідомила, що процес перемовин щодо звільнення наших співгромадян триває. Надала вичерпну інформацію про особливості перебігу цього процесу. Водночас наголосила, що зараз необхідно налагодити комунікацію між рідними бранців Кремля та представниками офіційної української сторони, які безпосередньо долучені до процесу перемовин", - зазначила вона.

За словами Денісової, під час зустрічі також було обговорено питання ухвалення законопроєкту про статус громадян України, які незаконно утримуються на території РФ, тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Криму.

"Його якнайшвидше ухвалення є надзвичайно важливим, тому виступатиму з відповідною ініціативою", - нагадала Денісова.

Вона уточнила, що під час зустрічі з родинами політв'язнів було порушено питання надання державної правової допомоги для усіх громадян, яких незаконно утримує країна-агресор.

"Запевнила, зроблю усе можливе, щоб такою допомогою був забезпечений кожен українець, який наразі перебуває у полоні", - зазначила омбудсмен.

Денісова повідомила, що під час зустрічі також було домовлено, що до робочої групи при Офісі Президента України буде включено членів родин українських політв'язнів, яких незаконно утримують на території РФ та тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: Денісова провела онлайн-зустріч із родичами 26 кримських бранців Кремля

"Запевнила, що продовжуватиму звертатися до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, аби відновити права громадян Україні, які наразі перебувають у неволі, та вимагатиму забезпечити їх необхідною медичною допомогою. Крім того, закликатиму усіх міжнародних партнерів об'єднати зусилля та посилити тиск на РФ з метою якнайшвидшого звільнення усіх українських політв'язнів", - наголосила Денісова.

Вона підкреслила, що "ми нікого не залишимо наодинці з агресором та боротимемось за кожного українця до того часу, поки усі наші громадяни не будуть на волі та не повернуться на Батьківщину до своїх рідних та близьких".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-