В окупованому Криму

В окупованому Криму "суд" оштрафував імама мечеті за п'ятничну молитву

Укрінформ
У середу, 29 квітня, в окупованому Криму відбулося засідання "суду", рішенням якого за проведення п'ятничної молитви оштрафований імам мечеті у Совєтському районі Длявер Халілов.

Про це з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова у Facebook повідомляє Кримська солідарність.

"Його притягують за те, що провів джума намаз (п'ятнична молитва - ред.) у мечеті, яка 16 років працює. Але раптом, виявилося що це не мечеть, а якийсь спорткомплекс, а він не імам мечеті, а порушник закону", - розповів Курбедінов.

"Суд" визнав Халілова винним за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ("Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян в громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку") і оштрафував на 30 000 рублів (близько 11 тисяч грн).

Читайте також: Чотирьох кримських татар залишили під арештом і готують до етапу в Ростов

Курбедінов підкреслив, що ряд ключових клопотань захисту "суд" проігнорував. Зокрема адвокати клопотали про виклик представника Духовного управління мусульман Криму Еміралі Аблаєва, який брав безпосередню участь у формуванні даної релігійної громади ще 2004 року. А також надали "суду" документи, які свідчили про те, що дана релігійна громада офіційно зареєстрована в Криму з 2004 року і діє на законних підставах.

Захист вважає, що "справа імама Халілова" свідчить про те, що під виглядом правосуддя "суд" чинить свавілля і планомірно знищує релігійні організації в окупованому Криму.

Читайте також: В Україні створили електронну версію даних про жертв окупації Криму

Як повідомлялося, 15 квітня 2020 року імам Длявер Халілов був викликаний у прокуратуру Совєтського району, де його звинуватили у незаконній місіонерській діяльності. 22 квітня 2020 року звинувачення про притягнення до незаконної місіонерської діяльності було скасовано. У результаті прокуратура пред'явила Дляверу Халілову нове звинувачення за ч.2 ст. 20.2 КпАП РФ ("Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-