Справа про держзраду двох севастопольських ексдепутатів дійшла до суду

Справа про держзраду двох севастопольських ексдепутатів дійшла до суду

Укрінформ
Прокуратура АРК спільно з ГУ СБУ в Автономній Республіці Крим скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох ексдепутатів Севастопольської міськради, які сприяли окупації півострова.

Про це інформує пресслужба прокуратури АРК.

"Прокуратура автономії спільно з ГУ СБУ в АР Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох депутатів Севастопольської міської ради VI скликання у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, слідство встановило, що у 2014 році депутати Севастопольської міськради VI скликання прийняли ряд незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АРК про проведення загальнокримського референдуму, яким у свою чергу РФ намагалась легітимізувати окупацію території АРК і міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу РФ на правах суб’єкта федерації.

У відомстві наголошують, що своїми діями обвинувачені завдали шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості України, допомогли РФ окупувати півострів.

Читайте також: Справу про держзраду екссудді з Криму передали до суду

"У зв’язку з тим, що обвинувачені переховуються від органів досудового розслідування та суду на тимчасово окупованій території півострову, обвинувальні акти направлені до суду в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia)", - уточнили у прокуратурі АРК.

Зазначається, що цим громадянам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Загалом прокуратура АРК скерувала до суду 25 обвинувальних актів щодо депутатів Севастопольської міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-