Україна звернулася до генсека ООН через вояж Путіна в окупований Крим

Україна звернулася до генсека ООН через вояж Путіна в окупований Крим

Ексклюзив
Укрінформ
Україна звернулася до генерального секретаря ООН та держав-членів Організації із закликом засудити самовільний візит президента РФ Володимира Путіна до українського Криму.

Про це візит в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Візит Путіна в тимчасово окупований Крим, який не був узгоджений із українською владою, є грубим порушенням суверенітету й територіальної цілісності України, статуту ООН та резолюцій Генеральної асамблеї", - зауважив український дипломат.

Він підкреслив, що Кремлю не вдасться змінити закріплений Конституцією України статус Криму, який був визнаний міжнародною спільнотою, і цьому не допоможуть ні поїздки туди російського керівництва, ні будівництво так званого "кримського мосту" з території РФ на окупований півострів, ні інші спроби РФ.

Читайте також: МЗС висловило протест через вояж Путіна в Крим і передало Росії ноту

"Ми закликали генерального секретаря ООН й держави-члени Організації засудити цей незаконний візит", - наголосив Кислиця.

Постпред України також звернув увагу, що відповідно до IV Женевської конвенції, Російська Федерація як держава-окупант повинна підтримувати для населення, яке проживає на окупованій нею території, належні рівень гігієни та стандарти охорони здоров’я, а також забезпечувати їх їжею та медичним захистом.

"Очікуємо, що російська влада поінформує Україну та міжнародне співтовариство про заходи, які вона вживає для захисту кримчан від пандемії коронавірусу Covid-19", - підкреслив глава Постійного представництва України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом президента Росії Володимира Путіна до анексованого Криму та розцінило цю поїздку як грубе порушення суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-