Справа кримського імама Дервішева має політичне підґрунтя - адвокат

Справа кримського імама Дервішева має політичне підґрунтя - адвокат

Відео
Укрінформ
Так званий мировий суд в окупованому Криму призначив штраф у розмірі 5000 рублів імаму сімферопольської мечеті Расиму Дервішеву, обвинуваченому в незаконній місіонерській діяльності. Захист вважає, що ця адміністративна справа має політичне підґрунтя.

Про це адвокат Айдер Азаматов заявив у коментарі, розміщеному в Facebook Кримською солідарністю.

"Справа має великий суспільний резонанс, справа абсолютно політична... З самого початку видно було, як ведеться певний оперативний супровід співробітниками ФСБ цієї справи, незважаючи на те, що вона адміністративна", - сказав Азаматов.

За його словами, при ухваленні рішення так званим мировим судом "було відсутнє найголовніше - об'єктивність з боку суду".

Захист має намір оскаржити це рішення суду, оскільки вважає, що "в діях Расима Дервішева немає складу адміністративного правопорушення". Як вважає адвокат Азаматов, переслідування його підзахисного відбувається з метою "заборонити сповідувати свою релігію і виконувати релігійні обряди".

Як повідомлялося, 2 березня 2020 року в мировому суді Криму відбулося судове засідання у "справі імама Дервішева", під час якого Дервішеву висунули обвинувачення у веденні незаконної місіонерської діяльності (ст. 5.26 ч.4 КпАП РФ).

Рішенням судді Дервішеву було призначено штраф в розмірі 5.000 рублів на основі обвинувального вердикту.

Читайте також: Справа кримського імама: зібрані ФСБ покази не підтвердили у "суді"

У період судового розгляду адвокатом Азаматовим наводилися докази про відсутність так званої місіонерської діяльності, в якій обвинувачується Дервішев. Стороною захисту були представлені також висновки експертів, в тому числі представника ДУМК.

3 грудня 2019 року в мечеть на вул. Мокроусова в Сімферополі, де здійснював обряди поклоніння Расим Дервішев, увійшов невідомий чоловік, трохи постояв і вийшов. За словами адвоката, після того, як молитва закінчилася і всі парафіяни вийшли на вулицю, там уже стояли співробітники ФСБ, МНС. Виявилося, що імаму мечеті інкримінують адміністративне правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-