Під посольством РФ відбулася акція

Під посольством РФ відбулася акція "6 років окупації Криму - 6 вимог до агресора"

Фото
Укрінформ
У Києві під посольства Росії у середу ввечері відбулася акція "6 років окупації Криму - 6 вимог до агресора", присвячена роковинам окупації півострова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми зібралися тут, щоб продемонструвати нашу солідарність з кримськотатарським народом, українцями і кримчанами інших національностей, які живуть в окупованому Криму. Сьогодні минає шість років окупації Криму, і сьогодні в рамках міжнародної кампанії "Ні "Нормандії" без Криму!" стартує акція "6 років окупації Криму - 6 вимог до агресор ", - заявив член Меджлісу кримськотатарського народу, глава кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

Акція "6 років окупації Криму - 6 вимог до агресора" / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Він оголосив шість вимог, які організатори акції висувають Росії: "Перше - звільнити кримських політв'язнів, друге - припинити заміщення населення Криму, третє - припинити расову дискримінацію кримських татар і етнічних українців, четверте - скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу, п'яте - припинити мілітаризацію Криму і вивести війська і шосте, найголовніше - геть із Криму ".

Читайте також: Меджліс готовий добиватися деокупації Криму всіма законними способами

За словами представника Руху опору капітуляції Сергія Пархоменка, мета міжнародної кампанії - не допустити замовчування кримської теми на світових майданчиках, зокрема, в "нормандському форматі". А також - "не допустити розв'язання проблем Донбасу за рахунок Криму - та Криму за рахунок Донбасу".

Олег Сенцов на акції зазначив: "Нам усім важливо пам'ятати про Крим, про кримських татар, про те, що в Криму Росія в будь-який момент може набрати нових заручників".

Учасники акції принесли кілька пар личаків, які після закінчення заходу кинули на територію посольства зі словами "Росія, геть із Криму!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-