Українських рибалок, затриманих ФСБ в Азовському морі, звільнили — депутат

Українських рибалок, затриманих ФСБ в Азовському морі, звільнили — депутат

Укрінформ
Чотирьох українських рибалок, яких 15 лютого затримали в західній частині Азовського моря співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму, звільнено.

Про це повідомив народний депутат України, член фракції "Слуга народу" Павло Мельник у Facebook.

"Терміново! Українських рибалок звільнено! Щойно отримано інформацію, що українських рибалок: Сергія Гогу, Олексія Іванова, Василя Тюркеджи та Максима Тєрєхова, яких було затримано в Азовському морі 15 лютого 2020 року, звільнено! Телефоном Максим Тєрєхов зв’язався з рідними та повідомив, що стан всіх рибалок добрий та вони морем планують йти додому на власному судні!", - написав Мельник.

Зараз Укрінформ намагається отримати офіційну інформацію в Державної прикордонної служби України щодо звільнення рибалок.

Як повідомлялося, 15 лютого співробітники ФСБ Росії в окупованому Криму затримали в Азовському морі маломірне судно з чотирма громадянами України на борту.

Читайте також: За час блокади Керченської протоки Росія затримала понад 2200 суден - експерт

Головне управління Національної поліції України в АР Крим за фактом захоплення українського судна розпочало кримінальне провадження.

Тим часом "суд" в окупованій Керчі заарештував українських рибалок на 10 діб "за незаконний вилов риби".

Своє чергою МЗС України викликало тимчасового повіреного у справах РФ та висловило протест у зв’язку із затриманням російською стороною чотирьох українських рибалок в Азовському морі. Російській стороні було передано вимогу невідкладно звільнити українських рибалок, риболовецьке судно та повернути весь риболовецький інвентар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-