Держрибагентство працює над поверненням затриманих Росією рибалок

Держрибагентство працює над поверненням затриманих Росією рибалок

Укрінформ
Держрибагентство спільно з МЗС працює над якнайшвидшим поверненням затриманих 15 лютого в акваторії Азовського моря українських рибалок на територію України.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства рибного господарства України.

“За оперативною інформацією, 15 лютого поточного року в акваторії Азовського моря російською стороною затримано рибальський човен із чотирма громадянами України на борту. Держрибагентство спільно з Міністерством закордонних справ України та низкою інших органів державної влади працюють над з’ясуванням обставин даного випадку та у межах компетенції вживатиме подальших заходів для якнайшвидшого повернення затриманих громадян на територію України”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Голова ДПСУ назвав два можливі сценарії для затриманих українських рибалок у Росії

Також зазначається, що Держрибагентство вчергове підтверджує принципову позицію щодо незмінності закріпленого в Конституції України та міжнародно визнаного статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь як невід’ємної частини суверенної території України.

Читайте також: МЗС висловило протест Росії через затримання українських рибалок

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму затримали в західній частині Азовського моря маломірне судно з чотирма громадянами України на борту.

Головне управління Національної поліції України в АР Крим за фактом захоплення українського судна розпочало кримінальне провадження.

Тим часом “суд” в окупованій Керчі заарештував українських рибалок на 10 діб "за незаконний вилов риби".

Читайте також: Затриманих ФСБ українських рибалок “суд” у Криму відправив під арешт — ЗМІ

Своє чергою МЗС України викликало тимчасового повіреного у справах РФ та висловило протест у зв’язку із затриманням російською стороною чотирьох українських рибалок в Азовському морі. Російській стороні було передано вимогу невідкладно звільнити українських рибалок, риболовецьке судно та повернути весь риболовецький інвентар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-