Фігуранту

Фігуранту "бахчисарайської справи" Ібрагімову повернули ліки через три місяці - адвокат

Укрінформ
Тільки через три місяці після етапування адміністрація СІЗО Ростова-на-Дону повернула лікарські препарати фігуранту "другої бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір" Тимуру Ібрагімову.

Про це в коментарі кореспонденту Крим.Реалії розповів адвокат Айдер Азаматов.

«В ході судового засідання по суті були дозволені ряд клопотань, одне з них було щодо медичної допомоги Тимуру Ібрагімову. Прийшла відповідь з СІЗО в якій написано, що ніяких лікарських препаратів вони не забирали у Ібрагімова. Але Тимур сказав, що кілька днів тому вони йому віддали», – розповів Азаматов.

За словами адвоката, ліки, які вилучили у іншого фігуранта Ернеса Аметова, не повернули досі.

Як повідомлялося, 15 листопада Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону почав розглядати по суті другу бахчисарайську «справу Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Кримського татарина тримають в російському СІЗО без тепла та гарячої води — адвокат

У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Зекир'яєв і Ернес Аметов. ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненій в Росії і анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

21 травня 2018 року в Криму були затримані координатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв та житель села Долинне Бахчисарайського району Едем Смаїлов. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-