Адвокат кримських татар: За читання книг можна отримати більше, ніж за теракт

Адвокат кримських татар: За читання книг можна отримати більше, ніж за теракт

Відео
Укрінформ
Адвокат кримських татар у "справі Хізб ут-Тахрір" (друга бахчисарайська група) Ліля Гемеджі вважає обурливим той факт, що за зберігання і читання книг про виховання дітей передбачаються строки більші, ніж за теракт.

Про це йдеться у відео, яке розмістила на Facebook "Кримська солідарність".

"У суді обговорювалася книга про виховання дітей та їх адаптацію в суспільстві. Це говорить про те, що ніяким тероризмом вони (фігуранти справи - ред.) не займалися, були соціально активними громадянами і зразковими батьками. Але те, що за читання книг про виховання або наявність таких книг передбачаються строки вищі, ніж за фактичний теракт, - обурливо", - заявила Гемеджі.

За її словами, всім восьми фігурантам справи продовжили строк тримання під вартою на три місяці до 13 травня 2020 року, проігнорувавши клопотання захисту про домашній арешт.

Читайте також: Кримського татарина тримають у російському СІЗО без тепла і гарячої води — адвокат

"Зникнути наші підзахисні не мають можливості, у них тісні соціальні зв'язки на території Криму і немає фінансових вкладень за межами Криму, але суд не зважив на це і в стандартному порядку задовольнив клопотання прокурори", - сказала адвокат.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року, під час масових облав у м. Бахчисарай за обвинуваченням в "тероризмі" силовики затримали шістьох кримських татар: Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекірʼяєва та Ернеса Аметова.

Читайте також: Суд РФ продовжив арешт вісьмом фігурантам "бахчисарайської справи"

21 травня 2018 року в Криму затримали координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва та жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

15 листопада 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону почав розглядати по суті другу бахчисарайську "справу Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-