Джапарова обговорила з Помпео Крим та наслідки окупації

Джапарова обговорила з Помпео Крим та наслідки окупації

Укрінформ
Есксзаступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова зустрілася з державним секретарем США Майком Помпео, на зустрічі вона, серед іншого, звернула увагу на те, що тема окупації Криму відійшла на другий політичний та інформаційний план.

Про це Джапарова написала у Facebook.

"Відбулась довгоочікувана зустріч із державним секретарем США Майком Помпео... Визнала, що тема Криму відійшла на другий план політичного та відповідно інформаційного порядку денного. У зв’язку з чим, Меджліс кримських татар ініціює такі заходи, як Хода Гідності - 3 травня 2020. Коротко зупинилась на цій ініціативі та її меті на прохання Рефата Чубарова - привернути якомога ширшу увагу світу до того, що саме відбувається в Криму та допомогти міжнародним організаціям виконати свої резолюції", - зазначила Джапарова.

При цьому вона підкреслила, що "США тримають питання Криму на високому рівні політичної уваги".

Джапарова також "від імені тих, хто живе в окупації та чекає на відновлення справедливості", подякувала за Кримську декларацію (документ у формі заяви для преси державного секретаря США Майкла Помпео - ред.), оприлюднену у липні 2018 року. "Документ чітко окреслює американську політику невизнання окупації та агресивні дії РФ", - підкреслила Джапарова.

Читайте також: НАБУ прийшло з обшуком в офіс Мінінформу — Біденко

Вона також зазначає, що на сьогоднішній зустрічі з Помпео в Києві "говорила, звісно, про Крим та наслідки окупації, зокрема у безпековій, гуманітарній та когнітивний сферах".

"Окрему увагу приділила інформаційній війни РФ, мета якої максимально дистанціювати Крим від України та дискредитувати цивілізований світ в очах мешканців окупованих територій. Казала, що на сьогодні чи не єдиним способом захистити людей та особливо політичних в’язнів є публічність", - розповідає Джапарова.

Саме тому, за її словами, важливо мати формалізовану, системну, мультирівневу, щорічну платформу найвищого рівня, яка буде тримати тему Криму у фокусі світової уваги та шукати відповіді на весь спектр складних тем, а також координувати позицію цивілізованих країн.

За великим рахунком, каже вона, це має ініціювати Україна, як держава. "Концепцію запуску подібної платформи (формату) напрацьовували із колегами та намагались реалізувати до 5 роковин окупації до Дня опору Криму російській окупації (26 лютого)", - каже вона.

На зустрічі Джапарова звернулась із проханням підтримки цієї ідеї, а також проведення міжнародної конференції щодо Криму в США, на якій запросити європейські країни приєднатись до Деклараціі Помпео, а також фактично започаткувати вищезгадану платформу.

"Бо наразі національна та світова «клаптикова» політика, яка має несистемний та спорадичний характер, не спроможна до адекватної відповіді на злочини РФ в Криму. В такій реальності ми щороку вимушені ще глибше обурюватись, та це не завжди має бодай якийсь практичний результат", - наголосила Джапарова.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США прибув з візитом до Києва. 31 січня Помпео зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-