Вірменія спростовує інформацію про авіарейси в окупований Крим

Вірменія спростовує інформацію про авіарейси в окупований Крим

Укрінформ
Комітет цивільної авіації Вірменії спростував інформацію окупаційної влади Криму про нібито запуск у 2020 році авіасполучення між аеропортами Сімферополя і Єревана.

Про це повідомляє PanARMENIAN.Net.

"Комітет цивільної авіації Вірменії не отримував запит на здійснення авіарейсів Єреван - Сімферополь (Крим)", - йдеться у повідомленні.

Раніше, за даними Крим.Реаліі, ряд російських і вірменських ЗМІ повідомили, що у 2020 році заплановані прямі рейси Єреван - Сімферополь. Зазначалося, що компанія «Ікар» планує здійснювати польоти за маршрутом Єреван - Сімферополь і отримала погодження Росавіації на сім вильотів на тиждень.

Читайте також: Візит Путіна в окупований Крим і військові навчання РФ біля півострова незаконні — МЗС

Після окупації півострова Росією у березні 2014 року польоти за міжнародними напрямками в Крим і з Криму не здійснюються.

Європейська організація з безпеки аеронавігації заборонила польоти до Криму, зокрема, в аеропорти Сімферополя та Севастополя. У Києві Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно заявила про приналежність повітряного простору над Кримом Україні, підтвердивши, що контроль за забезпеченням безпеки на цій ділянці повинен здійснювати тільки «Украерорух».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-