Прикордонники перевіряють 4000 осіб через можливе відвідування окупованого Криму

Прикордонники перевіряють 4000 осіб через можливе відвідування окупованого Криму

Укрінформ
У Держприкордонслужбі України на контролі знаходяться кілька тисяч осіб, яких перевіряють на предмет незаконного візиту до анексованого Криму.

Про це керівник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації Держприкордонслужби України Андрій Демченко сказав в ефірі Радіо Крим.Реаліі.

«Наразі у нас на контролі перебуває понад 4000 осіб через можливе відвідування Криму. Якщо говорити про тих, кому вже виписана заборона, то тільки той орган, який це зробив, може зняти її», - сказав він.

Демченко нагадав, що приїзд до Криму не через адміністративний кордон між материковою частиною України та анексованою територією є порушенням, оскільки згідно з постановою Кабінету міністрів інші пункти пропуску на півострів не функціонують.

«Виявляти осіб, які незаконно відвідували окуповану територію, вдається, якщо у Держприкордонслужби є відповідна інформація від інших правоохоронних органів або доручення про заборону на в'їзд. Також прикордонники можуть керуватися інформацією, отриманою безпосередньо під час перетину громадянином кордону, якщо вдається встановити, що він незаконно відвідував Крим. Відмова у в'їзді в Україну стосується іноземців, а громадян України притягають до адміністративної відповідальності», - пояснив представник Держприкордонслужби України.

Читайте також: Російській блогерці Мітрошиній заборонили в’їзд в Україну

Він також вказав на те, що громадяни України можуть повідомляти до прикордонслужби про можливі випадки незаконного відвідування окупованих територій, і це стане підставою для вивчення кожного конкретного випадку.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня заборонили в'їзд в Україну до 6 січня 2023 року російській блогерці Олександрі Мітрошиній, яка 6 січня приїхала до Києва з лекцією. Причина - Мітрошина у 2017 році відвідала анексований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-