"Суд" у Криму залишив активіста Приходька під арештом

Укрінформ
Так званий Верховний суд в окупованому Криму залишив чинною постанову Київського районного "суду" Сімферополя про арешт українця Олега Приходька до 10 лютого 2020 року.

Про це у відеоінформації, опублікованій Кримською солідарністю в Facebook, повідомляє адвокат Назім Шейхмамбетов.

"Суд залишив чинною постанову Київського районного суду. Таким чином, Олег Аркадійович (Приходько - ред.) залишиться під вартою до лютого 2020 року", - повідомив Шейхмамбетов.

За його словами, підзахисний заявив під час "суду", що справа проти нього сфабрикована.

"Він заявив, що кримінальна справа щодо нього є сфабрикованою, у зв'язку з чим він клопотав перед судом про обрання запобіжного заходу "домашній арешт". Посилаючись на стан здоров'я і похилий вік, заявляв про те, що у нього немає ні намірів, ні фізичної можливості ховатися, якимось чином погрожувати свідкам або іншим учасникам кримінального судочинства", - розповів адвокат.

Однак, зазначив він, доводи Приходька "суд" не взяв до уваги.

Читайте також: Кримських татар, які поверталися із суду в Москві, перевірили на "зв'язок з тероризмом"

Засідання проходило в закритому режимі, родичів пустили тільки на оголошення вердикту "суду". Сам Приходько брав участь у засіданні по конференц-зв'язку.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого 2019 року співробітники кримського головкому ФСБ провели обшук у Приходька. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски.

10 жовтня 2019 року Приходько був заарештований на два місяці - до 10 грудня. Українцю інкримінують "незаконне виготовлення вибухових речовин" і "підготовку вибуху" в Сакській адміністрації.

6 грудня 2019 року "суд" продовжив йому тримання в СІЗО до 10 грудня 2020 року.

Прокуратура АР Крим у зв'язку з арештом Приходька розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

Фото: Кримська солідарність, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-