Права жінок на окупованих територіях порушуються колосально - Ташева

Права жінок на окупованих територіях порушуються колосально - Ташева

Укрінформ
В окупованому Криму та на Донбасі права жінок порушуються у великих масштабах, а тому жінки постійно беруть участь у правозахисних і протестних рухах.

Про це заявила заступник постійного представника Президента України в АРК Таміла Ташева під час панельної дискусії на третьому Українському жіночому конгресі в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За цифрами про кількість політв'язнів, про фактично щоденні обшуки в будинках у кримських татар або українців стоять реальні люди. І ми маємо солідаризуватись, говорити про імена кожної жінки. І ми недарма тут зібрались, щоб говорити про жіночий рух, про наші права. На окупованих територіях - як у Криму, так і на Донбасі - права жінок порушуються, і порушуються колосально", - зазначила вона.

Ташева наголосила, що, на її думку, "протестний рух в Криму має жіноче обличчя".

"Ці жінки, доньки політичних в'язнів взяли на себе весь тягар родин і взяли на себе тягар і, в тому числі, боротьби заради того, щоб всі наші хлопці були звільнені", - додала вона.

Заступник постійного представника Президента України в АРК зауважила, що чим більше про жінок-правозахисниць з окупованих територій знатимуть і говоритимуть на підконтрольній території України та про їхню діяльність знатиме український уряд, "тим більше захисту для них насправді буде там".

Читайте також: Відповідальність за постачання води у Крим лежить на окупантах - Ташева

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 10 та 11 грудня проходить третій Український жіночий конгрес. Упродовж заходу заплановано обговорення у форматі панельних дискусій рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Очікується, що вона конгресі виступлять прем'єр-міністр Олексій Гончарук, віцепрем'єр - міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, голова Верховного суду Валентина Данішевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-