Денісова вважає, що Криму не потрібен окремий омбудсмен

Денісова вважає, що Криму не потрібен окремий омбудсмен

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що в Україні є лише один омбудсмен з прав людини, в тому числі на території АР Крим.

Так вона відреагувала під час брифінгу у Києві на прохання журналістів прокоментувати призначення ексвіце-прем'єра окупаційного уряду Криму Лариси Опанасюк на посаду "кримського омбудсмена".

"Як я буду налагоджувати стосунки? Безумовно, через партнерів, міжнародні організації, через своїх представників. Я вважаю, що Крим український, і не вважаю, що там якісь ще повинні бути "уповноважені". У нас, згідно із Конституцією, є один Уповноважений на всю незалежну, суверенну, вільну Україну", - заявила Денісова.

Денісова зауважила, що знає Опанасюк особисто, оскільки омбудсмен сама родом з Криму.

"І колись знала, як вона працювала в уряді, в тому числі в тому, у якому я працювала — Рада міністрів АРК. "Це було тоді, коли наш Крим був вільний, а не окупований Російською Федерацією", - додала омбудсмен.

Читайте також: Майже 200 тисяч дітей з Донбасу та окупованого Криму мусили залишити свої домівки — Денісова

Раніше у пресслужбі російсьского омбудсмена повідомили, що Тетяна Москалькова погодила призначення Лариси Опанасюк на посаду "кримського омбудсмена" та запропонувала пройти стажування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-