Денісова передала турецькому омбудсмену список українських в'язнів Кремля

Денісова передала турецькому омбудсмену список українських в'язнів Кремля

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова передала Головному Омбудсмену Республіки Туреччина Шерефу Малкочу список з іменами 115 українських в'язнів Кремля.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Під час зустрічі говорили про найважливіше — повернення додому наших 115 громадян, що перебувають у місцях несвободи на території РФ та тимчасово окупованого Криму. Я передала список з інформацією про 115 громадян України, в тому числі і про 87 кримських татар, та звернулася з проханням посилити співпрацю з повернення українських політв'язнів на Батьківщину", - написала вона.

Читайте також: "Суд" у Криму залишив за гратами двох фігурантів "алуштинської справи"

Денісова відмітила, що також поінформувала Шерефа Малкоча щодо проблем, які є на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Мова йшла про масштабну інформаційну пропаганду, яку проводить РФ на цих територіях, про політизацію та мілітаризацію серед дітей, які проживають на тих територіях, та про систематичні порушення соціальних та економічних прав людини", - зазначила омбудсмен.

Читайте також: Повернення українських суден: про крапку в цій справі говорити ще рано

У свою чергу Шереф Малкоч засвідчив свою підтримку та пообіцяв посилити співпрацю й допомогу в боротьбі за повернення українських громадян та українських територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-