В

В "українського диверсанта" Захтея у кримській колонії загострилися хронічні хвороби

Укрінформ
У засудженого за сфабрикованою ФСБ РФ "справою українських "диверсантів" Андрія Захтея, який відбуває покарання в колонії анексованого Криму, загострилися хронічні захворювання.

Про це з посиланням на дружину Захтея Оксану, яка нещодавно відвідала чоловіка в колонії №1 Сімферополя, повідомляє "Крим. Реалії".

«В'язниця Андрію здоров'я не додає. Привезла йому всілякі ліки, таблетки. Зараз у нього всі хронічні захворювання загострилися. Одна «болячка» тягне за собою іншу. Від гаймориту почався головний біль. Зі спиною проблеми: травмований хребет. Мучить біль, і від цього німіють руки і ноги. Зуби - жах. До свободи хоча б збереглися пару зубів. Взагалі, зі здоров'ям у нього не дуже», - розповіла Оксана Захтей.

За її словами, в колонії Захтею дають знеболювальні, але спеціалізованої допомоги не надають.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня в Криму затримали групу українських громадян, в тому числі і Андрія Захтея. ФСБ РФ звинуватила українців у підготовці терактів на об'єктах туристичної і соціальної інфраструктури півострова. Захтей підписав досудову угоду зі слідством, і в лютому 2018 року Верховний "суд" Криму засудив його до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу.

Читайте також: Суд РФ залишив "українських диверсантів" Дудку і Бессарабова в колонії

Загалом, за інформацією "Кримської правозахисної групи", ФСБ Росії обвинуватила "у підготовці диверсій і шпигунстві" 13 осіб, серед яких Євген Панов, Андрій Захтей, Володимир Присич, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лімешко, Анна Сухоносова, Дмитро Долгополов, Костянтин Давиденко, Юнус Машаріпов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-