Політв'язень Енвер Сеітосманов зустрів день народження в російській в’язниці

Політв'язень Енвер Сеітосманов зустрів день народження в російській в’язниці

Укрінформ
Політв'язень кримчанин Енвер Сеітосманов зустрів свій 33-й день народження під арештом у Ростові-на-Дону, РФ.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Політв'язню кримському татарину Енверу Сеітосманову сьогодні виповнилося 33 роки. Нині він перебуває за межами Криму, в Ростові-на-Дону, де відносно нього відбуваються судові засідання, справа на стадії завершення", - йдеться у повідомленні.

За інформацією "Кримської солідарності", до арешту Енвер жив разом з матір'ю і братом у селі Тилове Балаклавського району міста Севастополя. Він активно допомагав сім'ям політв'язнів, яким уже було винесено обвинувальні вироки.

Читайте також: “Суд” у Криму ще на три місяці продовжив арешт сімом фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”

«Коли заарештовували Зеітуллаєва, Саіфуллаєва, Примова, Ваїтова, Енвера Сеітосманова намагалися схилити на сторону слідства. У нього теж провели обшук, вилучили деякі книги. Його намагалися допитати, щоб він дав зручні для ФСБ свідчення. Він відмовився це робити за 51-ою статтею, відмовився свідчити, в 2015 році йому пригрозили, що до нього теж доберуться. І, дійсно, через кілька років дістали, порушили цю безглузду кримінальну справу. Енвер хоч хлопець худенький, на вигляд крихкий, але також з дуже сильним стрижнем», - так про політв'язня відгукується його адвокат Еміль Курбедінов.

Як повідомлялося, Енвера Сеітосманова заарештували в окупованому Криму 10 травня 2018 року після проведеного в будинку його сім'ї обшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-