Адвокат Гафарова вимагає проведення медичного огляду активіста

Адвокат Гафарова вимагає проведення медичного огляду активіста

Документ
Укрінформ
Адвокат Ріфат Яхін продовжує боротися за життя свого підзахисного Джеміля Гафарова, вважаючи, що стан його здоров'я перешкоджає триманню у СІЗО.

Про це адвокат написав у Facebook.

«Після безуспішних спроб раніше знайти правду у Ростові в пенітенціарній та медичній системах, мною знову подано, тепер уже у СІЗО Сімферополя, заяву про проведення медичного огляду мого підзахисного - кримського татарина Гафарова Джеміля Абдуллаєвича з метою встановлення у нього наявності захворювання, що перешкоджає утриманню під вартою (після його етапування в рідний Крим). Боротьба за його життя триває», - повідомляється на сторінці Ріфата Яхіна.

У заяві адвоката йдеться, що його підзахисний страждає такими важкими захворюваннями, як хронічна ниркова недостатність, хронічний інтерстиціальний нефрит, двосторонній нефроптоз. Яхін доклав медичні документи до заяви з проханням до адміністрації СІЗО направити Гафарова на медичний огляд з метою підтвердження його захворювань, «що перешкоджають утриманню під вартою».

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Яхін після відвідування у СІЗО-1 м.Сімферополя Джеміля Гафарова, констатував, що після етапування його з Ростова-на-Дону, стан здоров'я його підзахисного погіршився. При цьому, адміністрація СІЗО не вважає за потрібне передавати йому препарати, необхідні для зняття інтоксикації організму й підтримки роботи серця.

Читайте також: У активіста Гафарова після етапування загострилися хвороби серця і нирок

27 березня 2019 року в анексованому Криму провели обшуки у будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Всього було затримано 24-х активістів. Їх підозрюють в участі та організації осередку забороненої у Росії й анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-