Президент Латвії хоче почути від Зеленського його позицію щодо Криму і Донбасу

Президент Латвії хоче почути від Зеленського його позицію щодо Криму і Донбасу

Укрінформ
Президент Латвії Егілс Левітс під час зустрічі в Ризі очікує почути від Президента України Володимира Зеленського про його бачення ситуації в Криму та на Донбасі, подальші реформи, внутрішню та зовнішню політику.

Про це Левітс розповів в інтерв’ю Укрінформу.

"Найважливіше – я хотів би почути від пана президента (Володимира Зеленського - ред.), як то кажуть, з перших рук, про його особисте бачення з ряду питань. Про ситуацію в Україні в цілому і, зокрема, що стосується Криму та Донбасу; про подальші реформи; про те, як він планує проводити внутрішню політику; а також те, що стосується зовнішньополітичного курсу", - сказав Егілс.

На його думку, саме таке спілкування між президентами Латвії та України "буде хорошою основою для того, щоб ми могли спільно та цілеспрямовано ввести відносини між нашими країнами в найкраще русло".

Читайте також: Президент Латвії: українські “гостьові робітники” сприяють латвійській економіці

Також Левітс нагадав, що він, як і Зеленський, на своїй посаді відносно недавно, тому "враховуючи, що відносини між Латвією та Україною дуже хороші", перша мета зустрічі - особисте знайомство двох президентів.

Наприкінці минулого тижня глава МЗС Латвії Едгар Ринкевичс за підсумками зустрічі з українським колегою Вадимом Пристайком в Києві повідомив, що Президент України Володимир Зеленський відвідає Латвію з офіційним візитом наступного тижня.

Читайте також: Зеленський збирається з візитом до Латвії

Пізніше пресслужба глави Української держави повідомила, що Зеленський 16 жовтня відвідає з офіційним візитом Латвійську Республіку.

Під час візиту заплановані зустрічі глави держави з президентом Латвії Егілсом Левітсом, спікером Сейму (парламенту) Латвії Інарою Мурнієце та прем’єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем. У Ризі Зеленський також зустрінеться з представниками української громади в Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-