Правозахисник вважає викраденням затримання активіста в Криму

Правозахисник вважає викраденням затримання активіста в Криму

Укрінформ
Затримання в окупованому Криму проукраїнського активіста з Сакського району Олега Приходька, згідно з російським законодавством, є викраденням.

Про це в ефірі радіо Крим.Реалії заявив юрист Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов.

"Згідно з російським законодавством, затримання проукраїнського активіста із Сак Олега Приходька в окупованому Криму можна розглядати як викрадення", - сказав Сєдов.

За його словами, щонайменше російські силовики повинні були повідомити адвокатам і родичам, на підставі чого затримали Приходька.

"Якщо це не відбулося, то це можна розглядати наразі як незаконне викрадення. У даному разі - це порушення навіть російського законодавства», - сказав Сєдов.

Читайте також: Українському активісту в окупованому Криму "шиють" тероризм і виготовлення зброї

Як повідомлялося, 9 жовтня увечері в анексованому Криму російські силовики затримали і повезли в невідомому напрямку проукраїнського активіста Олега Приходька. Наступного дня вранці затримали його дружину Любов Приходько. Пізніше стало відомо, що активіст перебуває в управлінні ФСБ у Сімферополі. За інформацією адвоката Назіма Шейхмамбетова, Приходьку інкримінують дві статті - "терористичний акт" і "незаконне виготовлення вибухових речовин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-