“Українських диверсантів” Дудку і Бессарабова привезли до московського СІЗО

“Українських диверсантів” Дудку і Бессарабова привезли до московського СІЗО

Укрінформ
Засуджених у «справі українських диверсантів» Володимира Дудку і Олексія Бессарабова доставлено в Москву, в СІЗО «Матросская тишина».

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на сина Володимира Дудки Іллю Каверникова.

«Учора тата і Олексія відвідав український консул і повідомив мені. Сьогодні я написав татові листа через (електронний додаток - КР) ФСВП, його доставлено, чекатиму від нього відповіді», - розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової через відсутність інформації про місцезнаходження фігурантів «справи українських диверсантів» Володимира Дудки і Олексія Бессарабова.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд РФ 15 жовтня розгляне скаргу на вирок у справі «українських диверсантів» Олексію Бессарабову і Володимиру Дудці, для чого їх етапували до Москви з сімферопольського СІЗО, де вони перебували три роки.

Співробітники кримського аналітичного центру «Номос» Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов, а також їх близький друг Володимир Дудка були затримані 9 листопада 2016 року в Севастополі. Усіх трьох звинуватили у «підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки».

Читайте також: Денісова просить Москалькову розібратися, куди етапували "українських диверсантів"

Севастопольський «суд» 4 квітня засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в'язниці. «Суд» також призначив кожному штраф: Дудці - в розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабову - в розмірі 300 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-