Чубаров: Україні слід вимагати від ОБСЄ негайного відкликання Сайдіка

Чубаров: Україні слід вимагати від ОБСЄ негайного відкликання Сайдіка

Укрінформ
Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров вважає, що Україні слід вимагати негайного відкликання Мартіна Сайдіка від виконання повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.
Так голова Меджлісу кримських татар  прокоментував у Facebook виступ Сайдіка на форумі Salzburg Europe Summit в Австрії.

"Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік на міжнародному форумі в Зальцбурзі не тільки відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму, але при цьому дозволив собі суб'єктивні історичні екскурси, що виправдовують спробу незаконної анексії Росією Криму", - наголосив Чубаров.

За його словами, виглядає, що Сайдік - один з міжнародних чиновників, чиїм завданням є виправдання злочинів Росії, скоєних нею проти України.

"Простіше кажучи, з якою б "формулою" Україна не виходила на міжнародні переговори з Росією, при таких посередниках, як Мартін Сайдік, нам уготовано поразку", - наголосив голова Меджлісу.

На його переконання, Україні слід вимагати негайного відкликання чинним головою ОБСЄ Сайдіка від виконання ним повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.

Читайте також: Сайдік заявив, що людям на Донбасі найважливіший мир, а не його умови

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік у понеділок на міжнародному форумі у Зальцбургу відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму.

Форум Salzburg Europe Summit, організований Інститутом регіонів Європи (IRE), проходив 6-8 жовтня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-