ФСБ понад годину допитувала правозахисника Джеппарова

ФСБ понад годину допитувала правозахисника Джеппарова

Укрінформ
Затриманого напередодні ввечері при в'їзді в окупований Крим правозахисника Абдурешита Джеппарова більше як годину допитували співробітники ФСБ, цікавлячись його "поглядами і світоглядом".

Про це в Facebook із посиланням на адвоката Маммета Мамбетова повідомляє телеканал ATR.

«Ставили багато різних запитань різного характеру: і побутові, і питання, що стосуються його поглядів і світогляду. Подібні випадки вже були, за останній рік Абдурешита Джеппарова вже неодноразово затримували і також вели до вагончика, ставили багато різних запитань», - розповів Мамбетов.

Напередодні ввечері, 7 жовтня, під час перетину адмінкордону з окупованим Росією Кримом на КПВВ «Армянськ» співробітники ФСБ затримали і більше ніж годину утримували Абдурешита Джеппарова - кримськотатарського правозахисника, активіста національного руху кримських татар. Пізніше його відпустили.

Читайте також: Суд у Ростові залишив під арештом шістьох кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня 2014 року біля кримськотатарського селища Сари-Су в Білогірському районі російські спецслужби викрали сина і племінника Абдурешита Джеппарова - Ісляма Джеппарова і Джевдета Іслямова. Силовики були на чорному авто з тонованим склом, вони схопили хлопців, коли ті йшли тротуаром уздовж дороги. У Криму оголосили в розшук зниклих кримських татар, однак про їх місцезнаходження нічого невідомо. Викрадення сина і племінника Абдурешита Джеппарова розслідують також в Україні - кримінальне провадження відкрито прокуратурою Автономної Республіки Крим.

 Фото: meduza.io

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-