Сенцов дав свідчення для Моніторингової місії ООН з прав людини

Сенцов дав свідчення для Моніторингової місії ООН з прав людини

Укрінформ
Звільнений політв'язень Кремля, режисер із Криму Олег Сенцов дав свідчення для Моніторингової місії ООН з прав людини.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці місії у Facebook.

"Олег Сенцов прийшов до нас в офіс... Ми говорили про його тримання під вартою та ув’язнення в Криму та Російській Федерації. Протягом цих років ми підтримували зв'язок із адвокатом Сенцова та аналізували судові рішення в його справі. Для нас було вкрай важливим зустрітися із Олегом особисто, аби задокументувати порушення прав людини в його справі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Сенцов наголосив, що робить все можливе для допомоги людям, які залишаються за ґратами. "Хто краще знає, через що вони проходять?" – додав режисер.

"Як завжди, інформація, отримана під час інтерв’ю, буде використана для аналізу ситуації з правами людини в Криму, підготовки публічних доповідей та адвокації для притягнення винних до відповідальності", - йдеться також у повідомленні.

У Моніторинговій місії ООН з прав людини також поінформували, що мають намір провести інтерв’ю з усіма затриманими, які були звільнені 7 вересня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник. Лауреат Премії імені Андрія Сахарова за свободу думки, Премії Американського ПЕН імені Барбари Голдсміт "Свобода писати", Національної премії України імені Т. Шевченка.

Читайте також: Сенцов про “формулу Штайнмаєра”: Ніхто інтересів України ще не здав

Був незаконно ув’язнений Російською Федерацією з травня 2014 року і засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі. Після понад 5 років ув’язнення – 7 вересня 2019 року – він був звільнений в рамках обміну утримуваними особами з РФ і повернувся в Україну.

Фото: Моніторингова місія ООН з прав людини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-