Родичам досі не відоме місцезнаходження Дудки та Бессарабова

Родичам досі не відоме місцезнаходження Дудки та Бессарабова

Укрінформ
Родичам досьогодні не відоме місцезнаходження засуджених в окупованому Криму у «справі диверсантів» Володимира Дудки і Олексія Бессарабова, яких у вересні етапували із Сімферополя до Москви для розгляду апеляції на вирок.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Ілля Дудка, син Володимира Дудки.

У коментарях до свого посту він додав, що в СІЗО Москви його батька і Олексія Бессарабова досі немає.

Як повідомлялось, у вересні стало відомо, що засуджених у окупованому Криму за сфабрикованою ФСБ «справою диверсантів» севастопольців Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапують із СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок.

9 листопада 2016 року ФСБ РФ затримало в окупованому Севастополі українських громадян, яких російська спецслужба називає «членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України». Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка нібито готували диверсійні акти в Криму.

Читайте також: “Українського диверсанта” Дудку етапують до Москви, де він зараз - невідомо

18 травня 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. 16 листопада 2017 року «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років позбавлення в колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.

4 квітня 2019 року «Севастопольський міський суд» засудив Бессарабова і Дудку за обвинуваченням в нібито підготовці «диверсій» на території півострова і незаконному зберіганні вибухових речовин до 14 років позбавлення волі кожного.

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-