Двох фігурантів бахчисарайської справи етапували до ростовського СІЗО

Двох фігурантів бахчисарайської справи етапували до ростовського СІЗО

Укрінформ
Фігуранти другої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Сервер Зекір'яєв і Мемет Бєлялов після етапування з Криму доправлені в СІЗО-1 м. Ростов-на-Дону і перебувають на карантині.

Про це «Кримській солідарності» повідомив адвокат Едем Семедляєв.

«Обоє доправлені у СІЗО-1 і на даний момент на карантині, що в цьому випадку розуміється не як медичний термін, а як кримінально-процесуальне поняття, що означає проведення з громадянином, який недавно потрапив у місця позбавлення волі, певних процедурних дій, після чого його переведуть уже до постійної камери", - повідомив Семедляєв.

За його словами, карантин триватиме 15 діб.

Наприкінці жовтня у всіх фігурантів даної справи, а їх 8 осіб, заплановано перше судове засідання по суті, повідомив адвокат.

Нагадаємо, 12 вересня 2019 року з Сімферопольського СІЗО до м. Ростов-на-Дону для участі в судовому засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді було етаповано фігурантів другої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір». Судове слухання у даній справі призначено на 29 жовтня 2019 року.

Читайте також: Блогер Мемедеминов виступив у суді РФ з останнім словом — завтра вирок

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня 2017 року в Бахчисараї пройшли обшуки в шести будинках кримських татар, після чого їх було заарештовано. 21 травня 2018 року в Бахчисараї і с. Долинне Бахчисарайського району після обшуків було взято під арешт ще двох кримських татар.

Вже більше року всі вісім фігурантів справи перебувають в ув'язненні за необгрунтованими звинуваченнями в тероризмі.

Семеро людей звинувачуються за ч.2 ст.205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації). Сервер Мустафаєв звинувачується за двома статтями - ч.2 ст. 205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації) і ст. 278 КК РФ (Насильницьке захоплення влади). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-