"Суд" у Криму зупинив провадження стосовно Бекірова

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму зупинив розгляд справи проти звільненого з російського ув'язнення кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це повідомляє правозахисний сайт "Кримський процес".

"Суддя Центрального районного суду Сімферополя Сергій Деменок у рамках засідання у кримінальній справі стосовно Едема Бекірова прийняв рішення зупинити судовий процес до повного одужання підсудного", - йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, з клопотанням про зупинення судового провадження виступила сторона обвинувачення.

"У свою чергу захист повідомив, що дата завершення періоду реабілітації поки що не відома і в зв'язку з цим адвокати підтримали клопотання про зупинення судового провадження", - повідомляє "Кримський процес".

Як уточнює правозахисний сайт, справа проти Бекірова залишиться в Центральному районному суді, "але до розгляду сторони повернуться тільки після того, як це дозволить стан здоров'я Едема Бекірова".

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки й 11 політв'язнів, у тому числі Бекіров.

Читайте також: Едему Бекірову зробили ще одну операцію

57-річний Едем Бекіров був затриманий 12 грудня 2018 року на в'їзді в Крим та обвинувачений за ч.2 ст.222, ч.2 ст.222.1 (зберігання і передача вибухонебезпечних речовин і патронів).

13 грудня Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці, потім цей запобіжний захід не раз продовжувався, незважаючи на те, що він інвалід I групи (ампутована нога), хворий на цукровий діабет, а також переніс інфаркт і операцію на серці.

27 серпня 2019 року Центральний районний суд Сімферополя відпустив Бекірова із СІЗО під зобов'язання явки до суду.

Після звільнення 10 вересня в Києві Бекірову зробили складну операцію на серці. 3 жовтня йому зробили ще одну операцію - стентування судин ніг, необхідність якої виникла в зв'язку з перебуванням в ув'язненні.

За словами адвоката Олексія Ладіна, його підзахисний Бекіров продовжує залишатися в статусі обвинуваченого. 6 вересня в окупованому Криму пройшло перше після звільнення Бекірова засідання, де він мав бути присутнім за рішенням "суду" про примусовий привід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-