У Криму блокують Укрінформ і ще 17 українських інформаційних сайтів

У Криму блокують Укрінформ і ще 17 українських інформаційних сайтів

Укрінформ
Провайдери в окупованому Росією Криму блокують 18 українських інформаційних сайтів і дві соціальні мережі.

Про це свідчать результати моніторингу Кримської правозахисної групи (КПГ), який було проведено у серпні-вересні 2019 року.

"Десять кримських провайдерів у дев'яти містах повністю блокують 18 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі", - повідомляє Кримська правозахисна група.

Ці самі провайдери блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу, Хізб ут-Тахрір і Свідків Єгови.

Крім того, зазначили правозахисники, як мінімум 7 українських інформаційних сайтів у цих провайдерів доступні тільки частково.

Перевірку доступності сайтів монітори провели за допомогою мереж 10 різних провайдерів у 9 кримських населених пунктах.

Вони встановили, що станом на кінець вересня 2019 року в Криму немає доступу як мінімум до 23 сайтів, які вільно працюють на підконтрольній Україні території, сайтів Цензор.нет, QHA, След.нет, UAinfo, 5 канал, 112 Україна, Апостроф, Фокус, Главком, Центр журналістських розслідувань, ТонеТо, Депо, Українська правда, РБК, Укрінформ, Лівий берег, Зеркало недели, Стрічка, а також сайти соціальних мереж Лінкедін і Телеграм.

Порівняно з попереднім моніторингом КПГ, який проводився у травні 2019 року, ситуація з доступом до сайтів погіршилася. В результаті нового моніторингу були встановлені ще 5 сайтів, доступ до яких блокують всі 10 провайдерів.

Читайте також: МЗС: Проблематика Криму є одним з пріоритетів ЮНЕСКО

Провайдери блокують навіть ті сайти, які не внесені до реєстру заборонених у Росії. Підстав для обмеження доступу до таких ресурсів немає навіть у законодавстві РФ.

У результаті таких дій російської влади жителі Криму позбавлені доступу до інформації великих незалежних українських медіа, релігійних організацій та сайту органу самоврядування кримськотатарського народу, які вільно діють на решті території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-