Окупанти побудують у Криму радар системи попередження про ракетний напад

Окупанти побудують у Криму радар системи попередження про ракетний напад

Укрінформ
Окупанти планують спорудити в районі Севастополя радіолокаційну станцію (РЛС) "Воронеж-М" системи попередження про ракетний напад (СПРН).

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на керівника штабу — заступника командувача Космічних військ РФ генерал-майора Ігоря Морозова.

"Будуються станції під Мурманськом і Воркутою. Термін готовності - 2022 рік. Ще одну потужну РЛС буде побудовано в Севастополі у 2024 році", - сказав Морозов.

У кінці листопада 2018 року джерело в силових структурах анексованого Криму розповіло агентству, що будівництво нової РЛС "Воронеж-М" системи ПРН планується розпочати в районі Севастополя у 2019 році, де колись була дислокована РЛС "Дніпро".

РЛС "Воронеж-М" - російська надгоризонтна радіолокаційна станція системи попередження про ракетний напад. Заявляється, що радар здатний виявляти космічні та аеродинамічні об'єкти, у тому числі балістичні і крилаті ракети.

Читайте також: МЗС: Проблематика Криму є одним з пріоритетів ЮНЕСКО

Раніше Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич в інтерв'ю Укрінформу повідомив, що подальша мілітаризація кримського півострова може бути підставою для посилення санкцій проти Росії.

За його словами, на півострові є місця, де можна зберігати ядерну зброю; там також дислокуються військові кораблі, які можуть нести ракети на дальність понад 2 тис. км. У Криму вже є берегові ракетні комплекси "Бал", "Бастіон", а також розглядається питання про створення окремої бригади "Іскандерів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-